Markaryds Höstmarknad

Allmänt om marknaden

Markaryds höstmarknad är en av landets äldsta marknader med anor från 1500-talet. På den tiden tillhörde Skåne och Halland det danska riket.

Utmed gamla Kungsvägen från Stockholm och söderut var således Markaryd en gränsort och en naturlig handelsplats uppkom. Eftersom marknadstraditionen har hållits vid liv i över 500 år har evenemanget blivit allt mer populärt och drar nu på marknadsaftonen och marknadsdagen flera tusen besökare.

Marknaden är lätt att nå med parkeringar från alla tillfartshåll nära området, vilket är viktigt med tanke på att den stora mängden försäljningsplatser. Marknaden är den kanske största höstmarknaden i Sverige och har gjort sig känd som mycket köpstark.

Fredag och lördag, den 8-9 september 2023

Den traditionella Markaryds marknad som anordnas av Markaryds IF ute på marknadsområdet  vid Sparbanksparken.

 

 

Plats: Ola Mårten väg 8, 285 38 Markaryd

Marknadsfakta

Marknadsnamn:
Markaryds Höstmarknad
Ort:
Markaryd
Län:
Kronobergs län
Marknadsdagar:
2023-09-08 – 2023-09-09
Öppettider:

Fredag Kl.16,00-22,00
Lördag Kl. 09,-17,00

Marknaden hålls för:
15:e gången

Kontakt

Markaryds IF

Markaryds Marknad

Box 59
285 22 Markaryd

Tele: 0433-16148

0433 - 126 55

info@markarydsif.se

Hemsida

Fakta för marknadshandlare

Information till knallar

Tack till alla underbara knallar vi har som kommer år efter år. Vi är mycket tacksamma för era fina recensioner om marknaden. Alla som hade en plats förra året har givetvis förtur till samma plats även i år.

Ni bekräftar ert deltagande när inbetalningen görs. Om ni däremot önskar göra ändringar av löpmeter/platser vänligen kontakta oss, så ska vi försöka lösa det.

Som ny knall får du gärna höra av dig, för att ställa dig på väntelista.

Notera sista inbetalningsdag. Om betalning ej är gjord innan dess kommer platsen att säljas vidare. Bekräftelse från vår sida skicka ut ca en vecka innan marknaden genomförs.

Försäljning av soft air Gun-vapen, knivar och liknande är ej tillåtet.