Kiruna Festivalen

Allmänt om marknaden

Som en följd av pågående samhällsomvandling

I Kiruna kommer festivalen 2022 bli den sista festivalen i gamla stadskärnan. I samarbete med LKAB så blir Kirunafestivalen 2022 den stora avskedsfesten till vårt älskade centrum – det kommer bli en festival som vi sent kommer glömma.

Vår ambition är att fortsätta arrangera festivaler nere i den nya centrumkärnan. Hur detta kommer se ut är i dagsläget oklart. Flytten kommer innebära att Kirunafestivalen som koncept kommer att bli tvunget att totalt omstruktureras. Det innebär en rad nya möjligheter och vi har en stor vilja att utveckla festivalen.

 

Sedan starten 2000 har festival- och eventsverige genomlevt en hel det kraftiga förändringar. Kirunafestivalen är den enda stadsfestivalen i Norrbotten som inte tvingats lägga ner eller göra om sitt koncept helt från grunden. Vi överlevde den så kallade festivaldöden i mitten av 2000-talet, vi överlevde covid-19 och nu vill vi överleva samhällsomvandlingen.

Kirunafestivalen är helt beroende av stöd från Kiruna kommun. Vill de att festivalen ska överleva stadsflytten kommer den göra det. I nuläget är det oklart om det finns vilja från våra lokalpolitiker att festivalen kommer genomföras efter samhällsomvandlingen.

Vi på Kirunafestivalen är däremot redo att fortsätta.

 

Marknadsfakta

Marknadsnamn:
Kiruna Festivalen
Ort:
Kiruna
Län:
Norrbottens län
Marknadsdagar:
2022-06-30 – 2022-07-02
Antal knallar/utställare:
20-30
Antal besökande:
Cirka 40000

e: 22
Marknaden hålls för:
22:a gången

Kontakt

Kiruna Festivalen Tusen toner
Alex Olofsson
Gruvvägen 1
981 31 KIRUNA

076-142 00 68

alex@tusentoner.se

Hemsida